I år ble Ambition sjøsatt 10. juni. Vinterprosjektene tar alltid lenger tid enn vi ser for oss og våren ble spesielt hektisk i år. Vi ble nødt til å stå over Stord Rundt regattaen for første gang.

Det ble heldigvis etter- hvert mange fine helge- og ettermiddagsturer.

I fjor ble det ikke noen sommertur ettersom Hr. Vire ikke ville gå på sjøvann (se vedlikehold), så vi gledet oss til å dra av gårde på en litt lengre tur i juli. Med Helge som mannskap dro vi av gårde og bestemte oss for å seile dit vinden brakte oss.

Det var først sydover, til Storebø, som så mange ganger før. Så snudde vinden og vi fikk et glimt av ekte varmt sommervær.

Turen nordover ble lagt rundt Marsteinen og vi fikk en strålende seilas som bildene viser. Vi fortsatte nordover til Herdla, men ettersom sommerværet slo over i det (dessverre) mer normale ble parafinlampen og gassblusset viktigere enn kortebuksen. Etter Herdla snudde vinden og været igjen og vi la turen til Bergen hvor vi var turister i egen by.

Turen ble avsluttet hos Siv og fetter Arve på Lerøy hvor vi ble gjestfritt mottatt og spontant invitert på grillfest med (mange) andre gjester.

Sommerturen varte i 8 dager, noe vi er godt fornøyd med.

Sesongen ble tradisjonsmessig avsluttet med deltagelse i Bergens Seilforenings klubbmesterskap i september. Vi var forberedt på dårlig vær, men til vår store forundring ble det en nydelig høstdag på fjorden.

Klubbmestere ble vi ikke, vi har fortsatt mye å lære. Blant annet kan det være en fordel å ha klart for seg hvor startlinjen går.

En 10. plass av 14 båter la heldigvis ingen demper på humøret ved kurvfesten i Klubbhuset etterpå.

Det har vært en flott sesong, totalt utseilt distanse er 238 nm.

Til toppen